در این مقاله می خوانید
پاور بانک چیست
انواع پاور بانک
انواع پاور بانک شیائومی
کاربرد پاور بانک
عمر مفید پاور بانک
راهنمای خرید پاور بانک
پاور بانک adata
تشخیص پاوربانک اصلی از فیک شیائومی
درباره پاور بانک
دلیل اینکه حتما باید یک پاور بانک داشته باشید چیست؟ بله شما باید یک پاور بانک شخصی داشته باشید و به آن به عنوان یک وسیله ضروری نگاه کنید که همراه داشتن آن همانند سایر وسایل مورد نیاز شما واجب است. مزیت مهم پاوربانکها این است که دارای مداری به منظور کنترل جریان الکتریکی هستند به همین دلیل استفاده از پاور بانک برای شارژ کردن وسایل همراه، آسیبی به آنها وارد نمی کند. برای شارژ گوشی های تلفن همراه ، تبلت ها ، لپ تاپ ها و دوربیهای دیجیتال ، موزیک پلیرها ،GPS و … می توان از پاور بانک استفاده کرد . از زمانی که استفاده از گوشی های هوشمند در میان عموم مردم جا باز کرد، نیاز به انواع مختلف پاور بانک بیش از پیش احساس شد. پاوربانکها برای تمام دستگاههایی که دارای پورت یو اس بی(USB) باشندقابل استفاده است. نکته مهم در استفاده از این دستگاه شارژکردن آن می باشد.
انواع پاور بانک
پاور بانک ها به سه دسته تقسیم می شوند
پاور بانکهای معمولی در سایزهای متنوع برای استفاده انواع دستگاه های دیجیتال
پاور بانک خورشیدی که می تواند باتری داخلی خودرا زمانی که در نور آفتاب قرار می گیرد، شارژنماید.
مدل دیگری از پاور بانک به شکل محافظ و قاب موبایل است. این مدل طبق معمول برای گروه خاصی از گوشیها عرضه شده و تنوع و ظرفیت کمی دارد.
انواع مختلقی از پاور بانکها در بازار وجود هستند که شامل :
پاوربانک Zendure A2 ، پاوربانک Anker PowerCore Speed 10000 QC ، پاور بانکهای شیائومی در مدل های مختلف،پاوربانک RavPower PowerStation Series 20100 mAh Portable Power Outlet، پاوربانک CHJGD UltraCompact Power Bank، پاوربانک Anker PowerCore II 10000 Slim، پاوربانک Moshi IonSlim 5K، پاوربانک Zendure A3، پاوربانک DXPower Armor DX0001، پاوربانک Flux Card، پاوربانک CHJGD Magnum Opus Mini، می باشند.
موارد استفاده و کاربرد پاوربانک
طراحی ساخت پاور بانک ها به این صورت است که در یک مدار خاص با شارژ الکتریکی مشخصی فشرده شده و اجازه می دهند انرژی الکتریکی را ذخیره نموده و در مواقع ضروری برای شارژ موبایل یا تبلت و یا تمامی دستگاه های دارای پورت usb مثل اسپیکرهای پرتابل،سیستمهای GPS ، پلیرهای MP3 و ... از آن استفاده نمایید. استفاده از پاور بانک ها روز به روز فراگیر تر شده و پیش بینی می شود به زودی هر فردی یک پاور بانک همراه خود داشته باشد. در بسیاری از شرایط از قبیل مسافرتهای برون شهری، کمپینگهای طبیعتگردی و کوهنوردی وجود روشنایی به امری ضروری تبدیل شده است. چراغهای کوچک شارژی، انواع لامپهای LED باتریدار، انواع پروژکتورهای کوچک LED، از رایجترین منابع روشنایی در چنین شرایطی میباشند که میتوان از پاور بانکها برای استفاده طولانی مدت از آنها بهره گرفت.
باتری داخلی مودم همراه قدرت نگهداری شارژ زیادی ندارد، بنابراین با استفاده از پاور بانکها میتوان شارژ مورد نیاز آنها را تامین کرده و در مدت زمان طولانیتری از آنها استفاده نمود و به اینترنت متصل شد.
با توجه به نیاز همزمان به اتصال به وای فای و شارژ برای استفاده طولانی مدت از انواع دوربین مداربسته بیسیم، استفاده از یک دستگاه پاور بانک مودم دار بسیار مفید و کارامد میباشد.
عمر مفید پاوربانک
کاهش طول عمر باتری پاوربانک بعد از مدتی استفاده از آن یکی از مشکلاتی است که کاربران پاور بانک با آن روبه رو هستند. این نوع کاهش طول عمر پاوربانک با توجه به نوع استفاده شما و همچنین میزان مراقبتتان از آن می تواند کوتاه و یا بلند باشد.
نکاتی که طول عمر پاور بانک را کاهش می دهد
نوسانات دمایی مکان های مورد استفاده پاوربانک
عدم استفاده از یک تهویه مناسب برای پاور بانک
شارژ کردن پاور بانک هنگامی که باطری آن به طور کامل خالی شده باشد
استفاده از پاور بانک برای شارژ وسایلی که توانایی شارژ آن را ندارند
شارژ کامل و صد در صد پاوربانک
استفاده از پاور بانک در حال شارژ
خم کردن کابل شارژ پاوربانک
راهنمای خرید پاور بانک
برای خرید یک وسیله الکتریکی خوب حتما باید راهنمای خرید خوبی داشته باشید. برای خرید پاوربانک باید به ویژگیهایی مثل ظرفیت، توان ولتاژ خروجی، تعداد شارژ دستگاه در هر بار تخلیه کامل و امکانات اضافه دقت داشته باشید.
برخی مدلهای معمولی پاوربانک تنها خروجی با شدت جریان یک آمپر را در اختیار شما قرار میدهند که مدت شارژ شدن گوشی طول میکشد. ولی پاوربانکهایی با شدت جریان 2 آمپر یا بیشتر که انها را با نام پاور بانک فست شارژ میشناسیم، سرعت شارژ بالاتری دارند.
ظرفیت واقعی پاوربانک برا بر است با ظرفیت اسمی پاوربانک در میزان راندمان یا بهرهوری آن که به صورت درصدی بیان میشود. راندمان بیشتر پاوربانکها بین 70 تا 90 درصد است که با گذشت زمان کاهش پیدا میکند. اگر راندمان پاوربانک از سوی سازنده مشخص نشده باشد، میتوانید از درصد راندمان میانگین 80 درصد استفاده کنید.
توجه کنید پاور بانکی که می خرید تا چند بار می تواند گوشی شما را شارژ کند برای مثال پاوربانک 20 میلی آمپر که راندمان 16 میلی آمپر را دارد، برای شارژ یک گوشی سامسونگ J5 2016 با باتری 3100 میلی آمپری میتواند تا 5 بار باتری شما را شارژ کند و جا برای یک شارژ 30 درصدی هم داشته باشد.
استحکام و مقاومت پاور بانکی که می خرید را مطالعه کنید.
تعدادپورت های خروجی را کنترل کنید. پاوربانکهایی هستند که دارای دو پورت هستند که امکان شارژ همزمان و صد البته فست شارژ را به شما میدهند.
حتما نوع باتری مورد استفاده در پاور بانک را بررسی کنید.
سعی کنید از بهتریت برندهای پاور بانک شامل سیلیکون پاور، شیائومی، ای دیتا، سامسونگ، انکر، انرجایز، هوآوی، سونی واپل
خرید نمایید.
تشخیص پاوربانک اصلی از فیک شیائومی
خرید یک پاوربانک تقلبی علاوه بر اینکه شما را از گارانتی و پشتیبانی محروم می کند به دلیل ساخت غیراستاندارد امکان انفجار و آسیب رساندن به شما را دارد.
پنل جلویی پاوربانک اصلی و تقلبی دارای ۳ تفاوت واضح می باشد.۱- در نسخه تقلبی چراغ های LED بزرگ و در نسخه اصلی این چراغ ها کوچک می باشد. ۲- در پاور بانک تقلبی پورت Micro USB مشکی رنگ و در نسخه اصلی سفید می باشد. ۳- پورت USB پاوربانک تقلبی به رنگ سفید و رنگ این پورت در پاوربانک اصلی بژ است.
پنل جلویی پاوربانک اصلی و تقلبی دارای ۳ تفاوت آشکار می باشد.۱- در نسخه تقلبی چراغ های LED بزرگ و در نسخه اصلی این چراغ ها کوچک می باشد. ۲- در پاور بانک تقلبی پورت Micro USB مشکی رنگ و در نسخه اصلی سفید می باشد. ۳- پورت USB پاوربانک تقلبی به رنگ سفید و رنگ این پورت در پاوربانک اصلی بژ می باشد.
در قسمت پایینی تفاوتی که وجود دارد در رنگ فونت نوشته ها می باشد که شما این تفاوت را در تصویر مشاهده می کنید.
لوگوی شیائومی که در قسمت جلویی پاور بانک هک شده است در نسخه تقلبی بزرگتر است.
در پاوربانک اصلی شیائومی از باتری های شرکت LG استفاده شده است و اتصال باتری ها به بورد بسیار محکم می باشد. اما در نسخه تقلبی این پاوربانک از باتری های متفرقه استفاده شده است و اتصال بین باتری ها و بورد توسط یک سیم نازک انجام شده که در هنگام کار کردن پاور بانک بسیار داغ می شود.
در پاوربانک های اصلی از آی سی های BQ24195 که توسط شرکت معتبر تگزاس اینسترومنتس (Texas Instruments) تولید شده اند استفاده می شود. این آی سی ها توانایی پشتیبانی، شارژ شدن با شدت جریان ۴ آمپر را دارا می باشند. همچنین اگر جریان خروجی ۲ آمپر باشد نرخ تبدیل ۹۲% و اگر شدت جریان خروجی ۲٫۱ آمپر باشد نرخ تبدیل ۹۱% خواهد بود. پاور بانک های اصلی به دلیل داشتن آی سی های و ترانزیستورهای با کیفیت بسیاربالا، به ندرت دچار حوادث غیر مترقبه می شوند، اما در پاور بانک های تقلبی به دلیل عدم استفاده از آی سی ها و ترانزیستورهای با کیفیت احتمال وقوع حوادث غیرمترقبه ای مانند آتش سوزی و یا انفجار بسیار زیاد می باشد