ویروس کرونای دلتا
در شروع این مقاله ذکر این نکته الزامی است که سازمان بهدشت جهانی به خاطر گسترش کرونای دلتا از مردم جهان خواسته است که حتی در صورتی که به صورت کامل واکسینه شده اند و دو دوز واکسن کرونا را دریافت کرده اند، واجب است جهت رعایت تمام پروتکل های بهداشتی همچنان به زدن ماسک ادامه دهند زیرا مصونیت در برابر ویروس دلتا در هاله ای از ابهام قرار دارد.
گونه دلتای ویروس کرونا به گفته ویروس شناسان حدود ۴۰ جهش کرده است، سازمان جهانی بهداشت که گونههای جهشیافتهٔ مهم ویروس کرونا را براساس حروف الفبای یونانی نامگذاری میکند گونه یافتشده در هند را دلتا نامید.
تمامی ویروسها پیوسته جهش پیدا میکنند و اغلب تغییرات آنها چندان مهم نیست. اما برخی از گونههای جهشیافته ممکن است سرعت انتقال بیشتری داشته باشند، عوارض حادتری ایجاد کنند یا از سدّ ایمنی واکسنها بگذرند. گونهٔ دلتا با سرعت بیشتری منتقل میشود چون خود را بهتر به سلولهای بدن میچسباند.
دلتا پلاس در مقایسه با سایر انواع آن تمایل بیشتری به پوشش مخاط در ریهها دارد اما به این معنی نیست که باعث بیماری شدیدتر و یا قابلیت انتقال بیشتر میشود. البته اگر این نوع به بافت ریه آسیب بیشتری برساند هنوز مشخص نیست.
گزارش ها از موارد مرگ و میر ناشی از گونه دلتا در کشورهای دیگر نشان می دهد، افرادی که واکسینه نشده اند یا واکسیناسیون آنها کامل نشده است، در معرض خطر قرار دارند.
علائم ویروس جهش یاقته دلتا کرونا
آبریزش بینی و مشکلات گوارشی از علایم اصلی گونه هندی ویروس کرونا می باشند. در نوع ووهان ویروس کرونا، آبریزش بینی از علایم ابتلا محسوب نمی شد و اغلب با گلودرد و درگیری دستگاه تنفسی فوقانی مواجه بودیم، اما در گونه دلتا، آبریزش بینی شیوع دارد.
به نظر میرسد این بیماری بهطور کلی در همه افرادی که یک یا دو دوز واکسن دریافت کردند، خفیف است. ما باید کاملا مراقب باشیم و گسترش آن را بررسی کنیم تا این امر به ما میزان انتقال را ارائه دهد.
تعداد موارد شناسایی شده دلتا پلاس ممکن است بیشتر باشد زیرا ممکن است افراد بدون علامت نیز وجود داشته باشند که هیچ علائمی ندارند اما ویروس را حمل میکنند و آن را گسترش میدهند.
در آخر از همه شما عزیزان تقاضا می شود برای حفظ سلامت خود و اطرافیانتان تمام پروتکل های بهداشتی را رعایت فرمایید تا گرفتار ویروس دلتا نشویم.